flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Дзержинський районний суд м. Харкова

Суд покарав зухвалого хулігана, якому завадили вхідні двері магазину «АТБ-Маркет»

08 лютого 2021, 16:30

Ізюмський міськрайонний суд Харківської області розглянув кримінальне провадження відносно       24-річного мешканця міста Ізюм, який раніше неодноразово притягувався до кримінальної  відповідальності, та маючи не зняту і непогашену судимість у встановленому законом порядку, за злочин передбачений частиною 1 статті 296 КК України, знову вчинив аналогічний злочин за  частиною 3 статті 296 КК України, а саме: грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю, вчинене особою, раніше судимою за хуліганство. 

В березні 2020 року обвинувачений Ж., перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, нехтуючи загальноприйнятими правилами поведінки людини в суспільстві, висловлюючись нецензурною лайкою на адресу оточуючих, без будь яких на те причин, ногами розбив склопакет вхідних дверей магазину «АТБ-Маркет», розташованого по вулиці Київській, №5-Б, в місті Ізюмі, чим грубо порушив громадський порядок з мотивів явної неповаги до суспільства. За вчинення даного злочину Вироком Ізюмського міськрайонного суду Харківської області обвинуваченому Ж. було призначено покарання у виді 2 (двох) років обмеження волі, із звільненням його від відбування покарання з випробуванням, визначивши іспитовий строк  - 2 (два) роки.

Менш ніж через дев’ять місяців після останнього Вироку, в період не знятої та не погашеної судимості, обвинувачений Ж., перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, знаходячись у громадському місці, біля приміщення магазину «АТБ-Маркет», висловлюючись нецензурною лайкою на адресу оточуючих, без будь яких на те причин знов  розбив склопакет вхідних дверей магазину, в результаті чого було порушено нормальну роботу магазину та заподіяно ТОВ «АТБ-Маркет» матеріальну шкоду.

Дослідивши докази, врахувавши наявність судимостей, повторність злочину, суд дійшов висновку, що перевиховання обвинуваченого та виправлення неможливо без ізоляції від суспільства та призначив покарання у виді 2 (двох)  років позбавлення волі. Враховуючи те, що обвинувачений Ж. скоїв злочин у період не відбутого покарання за попереднім  Вироком суду, суд, остаточно призначив міру покарання обвинуваченому Ж. у виді  2 (двох) років 6 (шести) місяців позбавлення волі.

 

 

                                                                                                                                                                                                                                 Пресслужба суду