flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Дзержинський районний суд м. Харкова

Обговорили питання фінансового забезпечення діяльності судів Харківської області

16 липня 2021, 11:02

15 липня 2021 року т. в. о. Голови ДСА України Олексій Сальніков спільно з народним депутатом України, керівником робочої групи з питань забезпечення належного фінансування судової влади в Україні Сергієм Демченком провели робочу зустріч із керівництвом судів Харківської області.

Зокрема, у робочій зустрічі взяли участь голова Другого апеляційного адміністративного суду Геннадій Бершов, голова Господарського суду Харківської області Віталій Усатий, керівник апарату Другого апеляційного адміністративного суду Світлана Островерх.

Судова система України в поточному році отримала фінансування в обсязі лише 38,4 відсотка від потреби, що спричинило ряд кадрових, матеріально-технічних та організаційних проблем.

Протягом першого півріччя 2021 року робоча група з питань забезпечення належного фінансування судової влади в Україні, створена при Комітеті Верховної ради з питань правосуддя, спільно із зацікавленими сторонами активно працювала та шукала можливості подолання вкрай низького рівня фінансового забезпечення діяльності судів.

17 червня 2021 року Верховна Рада України прийняла зміни до Закону України "Про Державний бюджет України на 2021 рік", а 9 липня 2021 року Президент підписав вказаний закон. Ці кошти спрямуються на виплату заробітної плати працівникам апаратів місцевих та апеляційних судів, нарахувань на заробітну плату, а також на придбання поштових марок, конвертів, паперу, оплату поштових послуг.

Керівництво судів Харківщини означили низку проблем, що потребують першочергового вирішення, та зупинилися на потребі якомога швидшого призупинення відтоку кваліфікованих кадрів із системи органів правосуддя.

Керівник робочої групи з питань забезпечення належного фінансування судової влади в Україні Сергій Демченко запевнив учасників зустрічі, що і надалі у співпраці з ДСА України триватиме робота над вирішенням питань належного фінансування судової влади та забезпеченням доступу до правосуддя.

Державна судова адміністрація України