flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Дзержинський районний суд м. Харкова

Суд ухвалив вирок трьом обвинуваченим за розбійний напад на пасажира потягу

19 листопада 2021, 16:15

Ізюмським міськрайонним судом Харківської області визнано винними двох чоловіків та жінку у скоєнні розбійного нападу на пасажира потягу. За вчинення кримінального правопорушення, передбаченого частиною другою статті 187 Кримінального кодексу України, суд призначив одному з нападників та нападниці покарання у виді 7 років 1 місяця позбавлення волі, та 7 років позбавлення волі іншому нападнику з конфіскацією належного їм майна. Також, суд продовжив обвинуваченим запобіжний захід у виді тримання під вартою до набрання вироку законної сили.

Судом  було встановлено, що під час поїздки в електротязі сполученням «Харків-Гусарівка», чоловік та жінка познайомились з потерпілим. Під час поїздки між чоловіками через жінку виникла словесна суперечка до них підійшов ще один чоловік, який також перебував у вагоні. У момент коли потерпілому потрібно було виходити на зупинці,  у жінки  раптово виник умисел на напад з метою заволодіння його майном. Про вказане вона повідомила двом іншим чоловікам та запропонувала їм здійснити напад, на що вони погодилися. Коли потерпілий вийшов на зупинці «Гаврилівка» нападники, реалізуючи свій злочинний умисел, наздогнали потерпілого, збили його з ніг та почали наносити удари ногами по обличчю та нижнім кінцівкам, та заволоділи його майном, а саме: мобільний телефон «Iphone», мобільний телефон «Meizu»,  кошти на суму 297 гривень, зимову в’язану шапку, ланцюжок з жовтого недорогоцінного металу (біжутерія).

Всі троє обвинувачених  у судовому засіданні в інкримінованому злочині винними себе визнали повністю, у вчиненому покаялися.

Розглянувши вказане провадження у межах висунутого обвинувачення, дослідивши докази у справі в заявленому сторонами обсязі, заслухавши покази потерпілого, пояснення обвинувачених, суд дійшов висновку, що винуватість обох чоловіків та жінки доведена. При розв’язанні питання щодо обрання покарання, суд слідував принципам законності, справедливості, обґрунтованості й індивідуальності.

 

                                                                                                                                                                                                   Пресслужба суду