flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Дзержинський районний суд м. Харкова

Суд ухвалив вирок жінці, яка порізала подругу під час святкування 8-го Березня

17 лютого 2022, 15:56

Ізюмським міськрайонним судом Харківської області у відкритому судовому засіданні розглянуто кримінальне провадження стосовно жінки 1970 року народження, мешканки міста Ізюма, яка обвинувачувалась у вчиненні злочину, передбаченого частиною першою статті 121 Кримінального кодексу України, а саме заподіяння умисних тяжких тілесних ушкоджень.

Трагічна подія трапилась 9-го березня 2020 року в місті Ізюмі Харківської області. Зустрівшись на сходовому майданчику гуртожитку потерпіла запросила до себе в гості обвинувачувану, яка мешкала в тому ж самому будинку поверхом вище,  відсвяткувати свято 8-го Березня, де вони випили спиртного. Після розпиття алкоголю у потерпілої, жінки піднялись додому до обвинуваченої, у якої вдома вже знаходились ще одна гостя та квартирант. Вчотирьох вони продовжили вживати спиртні напої, а під вечір, обвинувачувана попросила гостей піти. Одна з подруг одразу пішла додому, а потерпіла йти додому не хотіла, в результаті чого між ними виник конфлікт, під час якого потерпіла  та обвинувачена схопили одна одну за волосся. Знаходячись біля столу, обвинувачена рукою схопила ніж і три рази вдарила потерпілу. В результаті бійки обвинувачувана нанесла порізи потерпілій в області  шиї, колото-різане поранення живота, а також проникаюче колото-різане поранення грудної клітини, що супроводжувалось проникаючим пораненням правого шлуночка серця. Після бійки обвинувачувана лягла спати, а потерпіла звернулась по допомогу до сусідів, які викликали їй швидку допомогу. Від отриманих травм потерпіла померла в реанімації Ізюмської ЦМЛ.

При обранні покарання суд прийняв до уваги усі пом’якшуючі та обтяжуючі обставини та ступінь тяжкості вчиненого правопорушення, та призначив покарання у виді 8 (ВОСЬМИ) років позбавлення волі. Суд задовольнив цивільний позов матері загиблої, та ухвалив стягнути на її користь  із засудженої   матеріальну шкоду в розмірі 46 000  грн, моральну шкоду в розмірі 100 000 грн.

 

                                                                                                                                                                                            Пресслужба суду