flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Дзержинський районний суд м. Харкова

Ізюмський міськрайонний суд на 6 років позбавив волі 23-річного обвинуваченого за самовільну вирубку дерев

14 травня 2020, 15:32

13 травня 2020 року Ізюмським міськрайонним судом Харківської області постановлено вирок раніше судимому громадянину Г., 1997 року народження, який обвинувачувався у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 4 статті 246 Кримінального кодексу України (Незаконна порубка дерев).

Судом встановлено, що 23-річний чоловік, маючи непогашену судимість за умисний злочин, в листопаді 2019 року, перебуваючи в лісопосадці, яка розташована біля села Дібровне Барвінківського району, не маючи спеціального дозволу на використання лісових ресурсів,  здійснив незаконну порубку 48 сироростучих дерев породи «акація».

Вказаними протиправними діями обвинувачений Г., завдав державі істотну матеріальну шкоду на загальну суму понад 122199 грн.

За результатами повного та всебічного судового розгляду, беручи до уваги те, що маючи судимості, громадянин Г. на шлях виправлення не став, та через незначний проміжок часу вчинив нове правопорушення – злочин, що спричинило тяжкі наслідки, суд ухвалив визнати обвинуваченого винним та призначив йому покарання у вигляді  6 років позбавлення волі, взявши його під варту в залі суду.

 

                                                                                                                                                                             Прес-служба суду